Elérhetőségek| Ajánlatkérés| Hírlevél feliratkozás| Foglalási útmutató| Felhasználási feltételek|

Albánia ezer arca Macedóniával tarkítva 8 nap/7 éj


Utazás áttekintő:

Ország:   Albánia
Város:   Durres

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   3*
Utazás:   autóbusszal
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírásRövid ismertető

Európa eldugott kincsei, az elfelejtett Albánia és Macedónia átmenetet képez a keleti és a nyugati világ között. Fedezze fel velünk Európa utolsó titkát a sasok földjén, és jöjjön velünk egy különleges utazásra a Balkán rejtelmes, de annál egzotikusabb szépségű tájaira. Élje át velünk a mindennapokat két, nem mindennapi ország egyedülálló, a világörökség listáin is szereplő látnivalói között. Albánia annyira lenyűgöző hely, hogy nehéz elhinni, ilyen helyek léteznek Európában: a méltóságteljes hegyvonulatok olyan gyönyörűek, mint Új-Zélandon, a tengerpart pedig a karibi szigetek hangulatát tükrözik.
A kulturális és természeti kincsekben bővelkedő Balkán-félsziget egy részének legszebb látnivalóit igyekszünk megismertetni Önökkel a kereszt és a félhold árnyékában.
Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó).Nincs éjszakai utazás!


Szállás

1 éjszaka Skopje környékén
2 éjszaka Durres
1 éjszaka Saranda
1 éjszaka Berat
2 éjszaka az Ohridi-tó környékén


Ellátás (krt)
reggeli, felár ellenében félpanzió


Fel- és leszállási lehetőség
Ingyenes: Budapest, Kecskemét, Szeged
Időpontok


8 nap/ 7 éj
2019. szeptember 23- 30. (hétfő-hétfő)
Program

1. nap: Újvidék
Indulás reggel 5 órakor Budapestről. Pihenő Újvidéken, a bácskai szabad királyi városban. A városháza és a katolikus templom mellett felkeressük a hajdani tulajdonosáról, a Bánk bánban megénekelt Petur bánról elnevezett Péterváradi várat. Szálláshely elfoglalása Skopje környékén.

2. nap: Skopje- Durres.
Délelőtt városnézés Skopje-ban. Felkeressük Teréz Anya emlékházát, majd átkelünk az ősi kőhídon, melynek végén egy kedves török bazár (carsija) vár minket. E város rövid jellemzője: `kicsi város sok, nagy műemlékkel”.Maceconia fővárosa különböző kultúrák határán alkult ki, óvárosában a templomok és a mecsetek is jól megférnek egymás mellett. Skopje óvárosa még ma is a török időket idézi: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj). Utazás Durres-be, Albánia kedvelt, hangulatos tengerparti üdülőhelyére. Szálláshely elfoglalása. Séta a szálláshely környékén.


3.nap: Ma fakultatív kirándulás Szkander bég szülővárosába (Ár: 10 EUR/fő).
Kruja-ba utazunk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a `törökverő hős” lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük - Albánia legrégebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban, köztük a Bektashi Teke derviskolostor is. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van.Továbbutazás Albánia nyüzsgő, színes fővárosába Tirana-ba. Városnézésünk során megtekintjük az egyedülálló látnivalókat, mint az Et`hem Bey mecset, az Óratorony, Egyetemi negyed, Új ortodox templom, Block negyedben Hodzsa lakóháza, Elnöki Palota. Utunk során megkóstolhatják a híres albán Skenderbeu konyakot is. Délután visszaérkezés a Durres-ben található szálláshelyünkre.

4. nap:Butrint - Saranda
Elsőként a görög-albán határ menti Butrint városábautazunk, melyet a hegyoldalban kacskaringózva érjük el, és az UNESCO Világörökség része. A gyönyörűhelyen fekvő római romváros nag nszeráj). Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.yon szépen fennmaradt emlék, amit a császárok fontos hadikikötőként használtak. Megnézzük aVelencei kastélyt, gyönyörű kilátással a kéklő öbölre, a régészeti parkban pedig az ókori és keresztény emlékek sajátos maradványait.Következő megállónk a Jón-tenger partján fekvő kedvelt albán nyaralóhely,Saranda lesz. A Korfu szigetével szemben fekvő üdülővároshoz lélegzetelállító tájakon keresztül jutunk el, nevét40 mártírról kapta. Festői tengerparti sétányán kellemes kávéházak és éttermek sorakoznak, valamint több római és bizánci fal- és épületmaradványt is találunk (pl: Ali pasa erőd). Szálláshely elfoglalása Saranda-ban.

5. nap:Gjirokastra- Berat
Utunk a Drino folyó völgyében fekvő, szépen megőrzött oszmánkori városok egy ritka példájához, Gjirokastra-ba vezet, mely világörökségünk része. A lenyűgöző, teraszos elhelyezkedésű házak, az óratorony, a város fölé magasodó fenséges erődítmény a jelentős fegyvergyűjteményével, a bektasi imaház, a régi bazár kézműves boltjai és kávézói, a hangulatos, macskaköves, kanyargós utcákkal átszőtt óvárosa barangolásra csábítanak.InnenBerat "ezer ablakok városába"-bautazunk. A hegyoldalban, egymás felett elhelyezkedő házak alkotják az Osumi- folyó partján elterülőmúzeumváros csodás képét. Az egyedülálló látványnak köszönhetően, Albánia legszebb települése méltán került fel a világörökségek listájára. A látványt elragadó kincsek egészítik ki: aközépkori fellegvár, a keresztény városrészben található számos templom, a székesegyház, a kanyargós, szűk utcák, lélegzetelállító iszlám mecsetek. Tartalmas kirándulásunk után elfoglaljuk szállásunkat Berat-ban.

6. nap: Struga- Ohrid
Reggel utazás Macedónia ámulatba ejtő, kristálytiszta vízű, képeslapra illő, az Ohridi-tó északi partján fekvő, festőiStruga városába, majd Ohrid városába, a bizánci stílus gyöngyszeméhez. Az egykori egyházi székhely történelmi épületei révén az UNESCO Világörökség része. A belváros megőrizte középkori fantasztikus atmoszféráját, girbe-gurba utcái az építészet csodálóinak Mekkája. A város ékköve a tó fölé magasodó Szent Jovan-templom, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra. Meglátogatjuk a római színház romjait, a Plaosnikot. Vásárlási lehetőség a helyi különlegességnek számító, halpikkelyeiből készített gyöngyökből, majd megnézzük az utca végében található több mint ezer éves fát a `Cinar”-t. Éjszaka Ohridi tó környéke.

7. nap: Ohridi tó környéke
A mai napunkon fakultatív kirándulást szervezünk az Ohridi-tó környékére (Ár: 15EUR/fő). Elsőként megcsodálunk egy ie. 1500 körül a tóra épült házikókból álló, egyedülálló cölöpfalut. Minden kis ház látogatható, eredeti állapotú és belső berendezésű. A tó partján továbbhaladunk a világ legédesebb tiszta vizű forrásához, ahol a Crni Drim folyó ered. Kis csónakokkal vízre szállunk és megfigyeljük a forrás melletti élővilágot, ahogy a víz ereje kitör a mészkőből. Fantasztikus panoráma tárul elénk a Sveti Naum kolostorból, melyet fekvése Macedónia leghíresebb látnivalójává tett. Az ősi kolostort később Szent Naum kolostorának nevezték el és fontos ortodox zarándokhellyé vált. Az albánok egyetlen királya, a kicsit szórakozott Zogu, a kolostort 1925-ben elajándékozta az akkori Jugoszláviának. Felesége a magyar, arisztokrata származású Apponyi Geraldine, a rövid életű albán királyság első és egyetlen királynéja volt, akit szépsége miatt az albán Sissi-ként emlegetnek. A kirándulás után visszatérünk szálláshelyünkre, az Ohridi-tó környékére.
8. nap: Skopje- Budapest
Reggeli után hazafelé indulunk, hazaérkezés az esti órákban.


Felárak és belépők
Skopje: Teréz anya ház 2 Eur/fő
Durres amfiteátrum: 3 Eur
Butrinti romváros: 7 Eur
Kruje Múzeum: 4 Eur
Gjirokastra erőd: 2 Eur
Fegyvermúzeum: 2 Eur/fő
Gjirokastra, Etnogáfiai múzeum: 2 Eur/fő
Berat vár: 4 Eur
Borravaló (kötelező) 10 Euro

Ohrid: Zsófia templom: 2 Eur/fő
Samuli erőd: 1 Eur

Ethem Bey mecset felújítás alatt van, sajnos nem látogatható
Minimum létszám
35 fő. Fakultatív program: minimum 25 fő.
Figyelem! Társítási lehetőség!


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: